NikuHinkka Se joka tekee itsestään madon, ei myöhemmin saa valittaa, jos häntä poljetaan. (Immanuel Kant)

Motivaation parantaminen hoitotyössä

  • Motivaation parantaminen hoitotyössä
  • Motivaation parantaminen hoitotyössä
  • Motivaation parantaminen hoitotyössä

Suomalaisten sairaanhoitajien halukkuus vaihtaa alaa on korkeampi kuin missään muualla. Sairaanhoitajaliiton selvityksen mukaan joka toinen sairaanhoitaja miettii vakavasti tällä hetkellä alan vaihtamista. Etenkin nuoret sairaanhoitajat kaipaisivat kunnon perehdytystä, enemmän tukea työhönsä ja parempaa yhteyttä esimiehiinsä. Myös rankat eettiset tilanteet ja osallistumismahdollisuuksien puute kuormittavat hoitajia. Edunvalvonta ja alakehitys on pettänyt pahasti, koska naisvaltaisilla aloilla ei valitettavasti ole ollut riittävästi paukkuja rikkoa lasikattoja. 

Miten parantaa motivaatiota?

1. Korkeakoulujen sisäänottoon oikea taustojen tarkistus mielenterveysongelmista. Terveydenhuoltoalalle hakeutuu jatkuvasti kovia kokeneita ihmisiä, joiden hoitamishalu on herännyt omista ja läheisten kovista kokemuksista. Korkeakouluikäisillä nuorilla on nyky-Suomessa valtavan paha olla: he pääsevät sisään kouluun omalla ilmoituksella terveestä mielestä. Mielenterveysongelmaiset pitäisi saada karsittua pois hakuvaiheessa. Miten sellaisella, jolla ei ole voimia huolehtia itsestään olisi voimia huolehtia muista?

2. Eroon opiskeluviheen palkattomista harjoitteluista. Motivaation kasvattaminen edes nimellisellä korvauksella harjoittelutunneista opintotuen päälle. Kuukausikaupalla kahdeksaa tuntia päivässä osastolla "junnuorjana" yhdellätoista eurolla päivässä ei ole reilua ottaen huomioon mahdolliset matkat ja ruokakulut. Työnteosta ei koskaan saisi tulla järkevillä elinkustannuksilla persnettoa.

3. Tasataan paikkakilpailua palkkaluokituksilla työn vaativuudesta. Alalla on turhan suuri liikkuvuus, koska huonoista työpaikoista pyritään monesti vaihtamaan mukavampiin töihin. Jokin rankaksi tiedetyn paikan paikkailmoitus saattaa olla auki ikuisesti, kun taas leppoisaksi koettuun työpaikkailmoitukseen saattaa tulla satoja hakemuksia. Samalla rankassa paikassa olevat rasittuvat entisestään, koska heille ei saada tarvittuja lisäkäsiä. Silti he saavat samaa kunnallista palkkaluokkaa kuin paikoissa, joissa istutaan paljon kahvilla. Kärjistettynä on väärin, että pelkästään paperihommia ja lääkekierron tekevä hoitaja saa lähtökohtaisesti samaa palkkaa kuin osaston junnu, joka kylpee eritteissä koko työvuoronsa ajan ihmissylkykuppina fyysisissä töissä, jatkuvan väkivallanuhan alaisena. Rankemmasta ja epämiellyttävämmästä työstä kuuluu maksaa enemmän kuin kevyestä, muuten tekijöitä ei saada vaativiin paikkoihin. Vaativuusluokat voisivat sopia myös lähihoitajille.

4. Annetaan ihmisten toteuttaa kutsumustaan. Miten voi välittää ihmisistä, jos johto ei anna resursseja hoitaa potilaita kunnolla? Kaikesta materiaalista on kuulemma pulaa monilla hoitotyöpaikoilla, jolloin hoitohenkilökunta joutuu hoitamaan potilaita puutteellisesti ja huonolla hygienialla. Siinä on monen kutsumushoitajan etiikka koetuksella.

5. Palkitaan ammattitaidon kehittämisestä. Säännöllisesti saa lukea katkerien hoitajien kommentteja alan keskipalkasta, joka huitelee kolmessa tuhannessa eurossa ja johon pääseminen vaatii monilta kolmivuoroa pyhineen tai vuosikausien ikälisiä. Lähtöpalkka sairaanhoitajalla on n. 2200e vaativan korkeakoulututkinnon jälkeen. Miksi sairaanhoitajien koulutuksesta edes tehtiin korkeakoulututkinto, jos siitä ei ikinä edes aiottu maksaa korkeakoulutetun tasoista palkkaa? Ihmisiä ei  motivoi tarpeeksi hitaasti nousevat kokemuslisät. Jonkin verran olen lukenut juttuja, joissa haukutaan etenkin vastavalmistuneiden hoitajien ammattitaitoa mutta yhtä osaamattomia sitä ollaan kaikilla aloilla. Viedäänpä ajatus vielä pidemmälle: miten voi olla mahdollista, että esimerkiksi ammattijalkapalloilija saa enemmän palkkaa kuin henkiä pelastava ja elämää ylläpitävä hoitaja? Arvostus kohdilleen!

6. Hierarkisen tasapainon parantaminen antamalla kaikille hoitajille 10% lisää palkkaa, asettamalla johtajiksi lääkäreiden sijasta ammattijohtajia ja ottamalla lääkäreiltä 10% pois palkoista. Populismia kyllä mutta ajatusleikkinä pidin ajatusta oikeudenmukaisena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

En tiennytkään, että lääkärien palkkojen alentaminen lisää hoitajien motivaatiota. Varmaan kirjoittaja haaveilee lääkärittömästä sairaalasta, jota johtavat insinöörit, sitten varmaankin olisi hoitajien motivaatio kohdallaan. Vai onko taustalla kokoomuksen piiloagenda siitä, jotta erikoislääkärit on syytä ajaa pois julkisista sairaaloista kokonaan, jotta voidaan siirtyä kokonaan yksityiseen sairaanhoitoon? Palkanalennushan toki koskisi vain julkisia sairaaloita, joiden suhteen yhteiskunta tekee parhaansa ajaakseen pätevimmät ja kokeneimmat lääkärit yksityispuolelle. Kokomuslaiset ammattijohtajat varmaankin ovat tässäkin suhteessa tehokkaita.

Toimituksen poiminnat