NikuHinkka Se joka tekee itsestään madon, ei myöhemmin saa valittaa, jos häntä poljetaan. (Immanuel Kant)

Rajat kiinni? Punavihreiden maahanmuuttodilemma

Olen seurannut paljon tätä pakolaiskeskustelua ja kannan korteni kekoon ihmettelemällä. Kyllästyin keskusteluun, jossa tarvitsee todistella eettistä paremmuuttaan ja kohottaa itsetuntoaan ylitsevuotavalla humaaniudella ja maahanmuuttomynteisyydellä. Tiedettä ja omaa järkeä saa käyttää.

Miksi samat ihmiset, jotka puhuvat ympäristön suojelemisesta ja kestävästä kehitetyksestä haluavat edistää maapallon ylikansoittumista? He haluavat tukea kehittyvien maiden hallitsematonta lisääntymistä ottamalla tänne kaikki ihmiset, joita kotimaat eivät enää pysty elättämään.

Biologinen näkökulma

Muistelen aikanaan biologian tunnilla opetettaneen, että popuulatio, joka ylittää ympäristön kantokyvyn, joko muuttaa tai kutistuu luonnollisin keinoin. Planeettamme kantokyky on ylitetty jo aikoja sitten eli ihmispopulaatiota on opeteltava sääntelemään keinotekoisesti tai kuolemme sukupuuttoon planeetan muuttuessa joutomaaksi. Oletetaan myös, että planeettamme kantokyky on suorassa suhteessa talousjärjestelmämme/yhteiskuntamme kantokykyyn. Yhteiskuntamme ja talousjärjestelmämme ongelmilla on selvä yhteys planeettamme kantokyvyn ylikuormittamiseen ja tämä yhteys on vuosi vuodelta selkeämmin havaittavissa.

Eli käytännössä aina, kun tänne otetaan kriisialueilta 15 000 kouluttamatonta ja  lukutaidotonta pakolaista, niin silloin kriisialueelle syntyy yli 15 000 köyhää ja kouluttamatonta tilalle. Sitten meillä teollisuusmaissa joudutaan leikkaamaan etuja = köyhyys lisääntyy, kun luonnottoman paljon kerralla kasvava yhteiskunnallisilta kokonaisvaikutuksiltaan haitallinen muuttajapopulaatio sekoittaa yhteiskuntamme (etenkin sosiaali- ja työttömyysturvajärjestelmämme). Joku voi olla eri mieltä ja uskoa talouden ikuiseen kasvuun, jota maahantulijat tukevat. Enempi ihmisiä tarkoittaisi enemmän taloudellista toimeliaisuutta. Elämme kuitenkin todellisuudessa, jossa yhä useampi jakaa samaa kutistuvaa pottia. Köyhyys ei vähene rahaa painamalla ja konfliktit eivät ratkea itsestään.

Ei kuitenkaan ole reilua sulkea ihmisiä kotimaihinsa ja antaa luonnonvalinnan hoitaa tilannetta alueilla, joilla on vakavia humanitäärisiä ongelmia. Korostan, että ongelmat on ratkaistava syntysijoillaan. Jos kaikki vain siirtyisivät jatkuvasti kohti parempia elinolosuhteita, niin päätyisimme lopulta tilanteeseen, jossa kaikkialla olisi kurjaa. Ottamalla kaikki apua ja korkeampaa elintasoa tarvitsevat tänne me vain nopeutamme omaa sukupuuttoamme.

Sosioekonominen näkökulma

On aivan mielipuolisen kallista maksaa tänne saapuneiden tuhansien maahanpääsyä anovien lennot kotimaihinsa pääsyluvan eväämisen jälkeen. Maasta poistamisen maksaminen ylipäätänsä on aivan ihmeellinen prosessi. Rajoittamalla maahantuloa kitkettäisiin salakuljetusta, kuten Australiassa on tehty onnistuneesti. Suomi-brändärit mokasivat totaalisesti ilmoittaessaan maailmalle, että täällä pääsee asumaan kartanoissa ja nauttimaan tuista, jotka ovat suurempia kuin vuosipalkat kehittyvissä maissa. Suomi Welcomes You -kampanjat yhdistettynä perustuslailliseen ”ongelmaan” tasavertaisesta kohtelusta laskee meidän kaikkien elintasoa. Kaikilla pitää olla yhtä kurjaa. Ja jälleen ne samat ihmiset, jotka pitävät kynsin ja hampain kiinni kaikista saavutetuista eduista ajavat kaikkien elintason laskemista.

Lopuksi ajatusleikki: 

Olisiko pakolaisiksi lähteneillä parempi motivaatio taistella oman kotimaansa rauhan ja kehityksen puolesta, jos sieltä ei pääsisi millään pois? Mitä jos heidän olisikin pakko hoitaa kotimaansa asiat kuntoon tai joutua luonnonvalinnan uhriksi? Entä jos kansainvälinen yhteisö kompensoisi kovuuttaan siirtämällä resurssinsa siirtolaiskriisin hoitamisesta rauhanturvaukseen, oikeusvaltiokehitykseen ja kehitysyhteistyöhön? Ongelmana olisi varmaan poliittisten toimijoiden korruption yhtenäisyys, eli kehittyvistä valtioista ei välttämättä löydy tarpeeksi vallankäyttäjäkandidaatteja toimivan ja rehellisen parlamentin luomiseksi. Olisiko parlamentaarisen edustuksellisen demokratian levittäminen väkisin mahdotonta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Samaan aikaan Unkarissa:

Sándor Zsíros ‏@EuroSandor 5m5 minutes ago

First asylum requests already denied with the new law in Hungary. Procedure only took 3 hours. Decision: Serbia is safe, they can not enter.

Milloin Ruotsi todetaan turvalliseksi!? Orpo, saa toimia...

Toimituksen poiminnat