NikuHinkka Se joka tekee itsestään madon, ei myöhemmin saa valittaa, jos häntä poljetaan. (Immanuel Kant)

Puoluerealismia: Rationaalinen äänijakauma

  • Puoluerealismia: Rationaalinen äänijakauma
  • Puoluerealismia: Rationaalinen äänijakauma

Suomessa poliitikot ovat onnistuneet houkuttelemaan äänestäjiä helposti tyhjillä lupauksilla. Ymmärrän, että alla oleva osuus saattaa provosoida ja laukaista eritemyrskyn, mutta pyydän lukemaan kyseisen ajatusleikin avoimin mielin.

Miltä Suomen poliittinen kenttä näyttäisi, jos kaikki äänestäisivät yhtä valtapuolueista ja jos jokainen äänestäisi sitä tahoa, joka ajaa hänen etujaan (toimeentuloa ja yhteiskunnallista asemaa painottaen) eniten?

Nokkimisjärjestys (Tilastokeskuksen tilastoista johdettuna)

  1. Vasemmistoliitto 37% (vaalitulos 2015 7,1%)
  2. SDP 24% (16.5%)
  3. Kokoomus 14% (18,2%)
  4. Keskusta 9% (21,1%)
  5. Perussuomalaiset 6% (17,7%)
  6. Vihreät 5% (8,5%)
  7. Kristillisdemokraatit 3% (3,5%).
  8. RKP 2% (4,9%)

Analyysi

1. Vasemmistoliitto jyräisi. Suomessa on ylivoimaisesti eniten sairaita, työttömiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Mukaan lasketaan kaikki työelämän ulkopuolella olevat ja sellaiset pienituloiset, jotka ovat riippuvaisia ilmaisista palveluista ja jotka tarvitsevat arjessaan laajaa yhteiskunnan tarjoamaa tuki- ja palveluverkostoa selviytyäkseen. 

2. Reppanoiden jälkeen eniten meillä on työtätekevää luokkaa, joilla ei mene erityisen hyvin, muttei kovin huonostikaan. Eli työntekijät palkkaluokista ~1800-3300 e/kk.

3. Kokoomusta äänestäisivät muita työllistävät yrittäjät ja hyvätuloiset.

4. Keskustaa taas äänestäisivät alkiolaisuuden unholan jälkeen maanvilljelijät ja maakuntien virkamiehet.

5. Populistinen takinkääntäjäpuolue ei meinannyt mahtua vertailuun, koska tässä hallituksessa he ovat toimineet vain Kokoomuksen apupuolueena. Eniten persujen vallankäytöstä ovat hyötyneet pj Soini ja tämän lähipiiri. Eivät mahda mitään EU:lle, maahanmuuttajille taikka oikeistolaisille.

6. Vihreät eivät pääagendoinaan aja nykyihmisten toimeentuloa, mutta pitävät aattellaan hengissä paljon ihmisiä, jotka menehtyisivät maailmantuskaansa, jos eivät voisi kannattaa ja tukea itseään suurempia asioita. Vihreiden äänestäjät äänestävät tulevien sukupolvien puolesta.

7 & 8 Kd ja RKP saavat jämät pienten erityisryhmien edustajina.

Yhteenveto

Luvuista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta fakta on se, että jos eduskunta olisi todellinen poikkileikkaus kansasta, niin siellä istuisi vasemmistohallitus Vas+Sdp yli 50%:n yhteiskannatuksella. Vas ja Sdp epäonnistuivat viime vaaleissa ja hallituskaudella. Ne eivät osanneet uudistua tai nostaa valokeilaan tarpeeksi seksikkäitä, karismaattisia, taitavia ja älykkäitä poliitikkoja kuten enemmän tai vähemmän korruptoituneet "kykypuolueet".

Vetovoimaisinta poliittista ainesta on vaikea houkutella toimintaan mukaan ilman lupauksia hyväveliverkostoista, palkintoviroista, maineesta ja mammonasta. He myös jäävät varjoon rikkaiden ostamien oikeistolaisten massiivisille kampanjoille kapitalistisen median buffatessa valitsemiaan valtiomiehiä. Seurauksena suurin osa kansasta tulee kärsimään ”talkoissa” rikkaiden rikastuessa.

Olemmeko oikeasti demokraattinen maa, jos meillä on hallitus, joka ajaa pienten varakkaiden eturyhmien (alle 30% kansasta) asioita? Sitä kutsutaan plutokratiaksi. Miksi sairaat, työttömät, opiskelijat, eläkeläiset ja keskiluokkaiset jättävät äänestämättä tai äänestävät puolueita, jotka eivät aja heidän asioitaan? Olisiko äänestämispakko hyvä tapa varmistaa, että hallituksessa olisi todellisen enemmistön tahto? O tempora o mores!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat