NikuHinkka Se joka tekee itsestään madon, ei myöhemmin saa valittaa, jos häntä poljetaan. (Immanuel Kant)

Naisten turvallisuustilanteen parantaminen Suomessa

  • Naisten turvallisuustilanteen parantaminen Suomessa

Noin prosentti raiskauksista päätyy tuomioon ja kotiväkivalta on surullisen yleistä. Lisäksi olemme alaikäisiin kohdistuvassa seksuaalisessa häirinnässä Euroopan kärkikastia. Naisten aseman parantamisessa on menty vuosisadassa valtavasti eteenpäin, mutta väitän, että ilman uutta arvo- ja  kulttuurivallankumousta muutoksen saavuttaminen on vaikeaa. Toinen tasa-arvon sementoiva vaihtoehto voisi olla kaikkea toimintaa väkisin valvova yhteiskunta, mutta se romuttaisi liberaalit perusoikeudet. 

Kiinnijäämisprosenttia pitää nostaa 

Totalitaarisessa mallissa kaikista rikoksista jäisi heti kiinni, koska meitä valvottaisiin teknologian avulla koko ajan. Joissakin maissa taas on kokeiltu mallia, jossa myös puhtaasti sana sanaa vastaan tapauksissa voi joutua vankilaan raiskauksesta.  Kyseinen malli on ajanut miehiä todella ahtaalle väärinkäytösten takia, varsinkin kun raiskauskorttia käytetään myös rasistisin perustein. Mutta onhan se hyvä, että miehetkin joutuvat puolestaan pelkäämään vieraita vastakkaisen sukupuolen edustajia, sekä yksin olemista ja kulkemista. Ehkäpä valheenpaljastusteknologian kehittyessä oikeudessa painavana todisteena käytettävälle tasolle saadaan ratkaistua tämä ikiaikainen pattitilanne sana sanaa vastaan tapauksissa.

Siveysvyön toinen tuleminen?

Teknisiä ratkaisuja on valtavasti hälytinrintaliiveistä kiveksiin asennettaviin räjähteisiin. Julkisella paikalla raiskaaminen tulee katoamaan teknologian kehittyessä. Kameroita on kaikkialla, paikantimia kännyköissä, autoissa ja puettavassa elektronikassa, sekä maksujälkiä siellä täällä. Ongelmana tulevat kuitenkin edelleen olemaan kodeissa tapahtuvat kamaluudet.

Kuningas alkoholi 

Jos unohdamme tiedefiktiohömpötykset ja vallankumoukset, niin parhaiten turvallisuutta voitaisiin Suomessa parantaa paremmalla päihdepolitiikalla. Suurin osa kaikista rikoksista Suomessa tehdään päihtyneenä. Raiskauksista ja pahoinpitelyistä Stubbin 90%. Alkoholipolitiikka on poliittinen pyhä lehmä, josta ei saa puhua kannatuskadon pelossa. Perinteiset keinot hintojen nosto ja saatavuuden rajoittaminen eivät kuulemma toimi vapaan liikkuvuuden aikakaudella. Esimerkiksi kakkosolut-uudistus ja viinaveron nosto ovat kyseenalaistettuja keinoja. Olisiko liian radikaalia kriminalisoida itseaiheutetusti liian päihtyneessä tilassa oleminen vaikkapa asettamalla päihtymysraja kahteen promilleen? Yhteiskunnallisesti ajatellen suurin osa tämän maan ikävyyksistä ja vahingoista tapahtuu nimenomaan yli kahden promillen humalassa, minkä takia kriminalisaatio ja kompensaatiovaatimus yhteiskunnalle voitaisiin katsoa aiheellisiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat