NikuHinkka Se joka tekee itsestään madon, ei myöhemmin saa valittaa, jos häntä poljetaan. (Immanuel Kant)

Oma henkilöautomerkki Suomeen

  • Oma henkilöautomerkki Suomeen
  • Oma henkilöautomerkki Suomeen

Uusien henkilöautojen ostamisessa usein kritisoidaan sitä, että siinä karkaa paljon rahaa ulkomaille. Jos suomalaisilla olisi oma henkilöautomerkki, niin voitaisiin kaikki ajaa omilla Sisun katumaastureilla ja ehkäpä saada niitä jopa ulkomaille kaupattua.

Uudenkaupungin Mersutehdas on todistanut, että kyllä Suomessa kannattaa ainakin luksusautoja rakentaa. Olisiko markkinoilla tilaa oikeasti pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellulle ikiliikkujalle? Olihan ruotsalaisillakin omat melkein menestystarinansa.

Voisin kuvitella todellisen modernin Suomiauton olevan:

  1. Pieni, mutta korkea katumaasturi pienellä 150hv turpoahdetulla koneella väärennetyin päästötestein, jotta hinta ei nousisi ja auton teknologia vaikuttaisi uskomattomalta insinööritaidonnäytteeltä.

  2. Mahdollisimman yksinkertaista jatkuvaa jäätymistä, sulamista ja kuluttavaa ajotapaa kestävää teknologiaa.

  3. Painotukset turvallisuudessa, huollettavuudessa ja kestävyydessä. Hyvännäköisiä materiaaleja skandinaavisella designilla. Korin muotoilu voitaisiin kylmästi kopioida muilta, mutta se varmaan päätyisi siltikin näyttämään muinaiselta laatikolta.

  4. Karvalakkimallit alemman keskiluokan 17000-21000 euron hintaluokassa.

Kyseinen malli voisi olla nimeltään SISU QULLERVO ”The only true winter car” ja se saisi kansalta hellittelynimen ”Kulli”. Oman automerkin avulla voisimme harrastaa Trump-tasoista protektionismiä uudistamalla autokantamme samalla, kun autorahat pysyisivät kansantalouden kierrossa bruttokansantuotetta kasvattaen.

Paljonkohan tehtaan tai yhden tuotantolinjan perustaminen perusmallille maksaisi? Tehtaan voisi perustaa perä-Lappiin alueen työllistämiseksi. Saisikohan siihen helpommin miljardin Kiinasta vai Sipilältä? Verrattuna Talvivaaran tekohengittävään sosialismiin kannattamattomassakin autotehtaassa olisi se hyvä puoli, että loppukäyttäjä (tavallinen veronmaksaja) saisi missien tissikuvien tuijottamista häiritsevien ympäristökatastrofiuutisten sijaan isänmaallisia autoja.

Ps. Autokauppiaat ovat varmaan olleet todella kiitollisia toimittajille liikkeellä olevista autoveron poistohuhuista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat